13 هزار خودرو در گمرک خاک می خورند

وضعیت فعلی خودروهای دپو شده در گمرک
-
رئیس کل گمرک ایران اعلام کرده که بین ۱۰ تا ۱۳ هزار خودرو به دلیل عدم تخصیص ارز و صدور کد رهگیری بانکی در گمرکات بنادر شهید رجایی و باهنر دپو شدهاند و بهاصطلاح «در حال خاک خوردن» هستند.
روند ترخیص و آمار جدید
-
در چهار ماه نخست سال جاری (فروردین تا پایان تیر ۱۴۰۴)، ۱۴٬۲۸۷ دستگاه خودروی نو به ارزش حدود ۳۱۳ میلیون دلار ترخیص شدهاند—افزایشی ۳۷٪ در تعداد و حدود ۵۰٪ در ارزش نسبت به سال گذشته.
-
با این وجود، همانطور که اشاره شد، بین ۱۰ تا ۱۳ هزار خودرو همچنان در انتظار ترخیص هستند.
دلایل دپوی طولانی خودروها
۱. بیثباتی در تخصیص ارز و عدم صدور کد رهگیری بانکی باعث توقف فرایند ترخیص بسیاری از خودروهای وارداتی شده است.
۲. مداخله قضایی و توقف موقت قوانین پایین بودن تعرفه واردات در اثر شکایت برخی نهادها، باعث شده دشواریهایی برای ترخیص خودروها ایجاد شود.
3. سختگیری استاندارد و محیط زیست: پیش از این، تأییدیه فنی خودروهای وارداتی از سوی سازمان ملی استاندارد و محیط زیست ضروری بود؛ اما اخیراً برخی از این فرآیندها به دنبال ورود دستگاه قضایی (مثلاً پس از حادثه انفجار در بندر شهید رجایی) تسهیل شده است.
جمعبندی کلی
| موضوع | وضعیت فعلی |
|---|---|
| خودروهای دپو شده | ۱۰–۱۳ هزار دستگاه در گمرکات شهید رجایی و باهنر |
| خودروهای ترخیصشده | ۱۴٬۲۸۷ دستگاه در چهار ماه نخست (فروردین–تیر ۱۴۰۴) |
| دلایل اصلی دپوی خودروها | نبود ارز/کد رهگیری، مداخله قضایی، سختگیری استانداردی |

دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.