بررسی خودرو سوزوکی فرانکس هیبرید
یکی از مهمترین اتفاقات پس از شروع مجدد واردات خودرو بعد از وقفهای چند ساله، حضور خودروهای مدرن و به روز در بازار کشور است که ممکن است بعضا تنها چند ماه از معرفی و عرضه آنها گذشته باشد. یکی از همین خودروها سوزوکی فرانکس است که قرار است به زودی توسط شرکت راسا موتور به صورت رسمی پا به بازار ایران بگذارد. در واقع سوزوکی فرانکس محصولی نو پا است که در سال 2023 توسط شاخه هندی سوزوکی با نام ماروتی سوزوکی معرفی شده است. شرکت راسا موتور در حال حاضر به عنوان تنها عرضه کننده محصولات سوزوکی در ایران، در نظر دارد سوزوکی فرانس را به لیست محصولات وارداتی خود بیافزاید و این کراساوور هیبریدی را به زودی راهی خیابانهای کشور کند. این در حالی است که پیش از این نیز دو مدل سوزوکی سیاز و سوزوکی بالنو نیز به صورت رسمی توسط این شرکت رونمایی و عرضه شده است. همچنین علاوهبر برند سوزوکی، راسا موتور محصولات برند GAC چین را نیز به ایران وارد میکند.
سوزوکی فرانکس در واقع یک محصول تازه متولد شده از خط تولید سوزوکی در کشور هندوستان است که تنها چند ماه از معرفی رسمی آن در اتو اکسپو هندوستان میگذرد. سوزوکی فرانکس که بر مبنای پلتفرم مشترک با سوزوکی بالنو توسعه یافته است، در قامت یک کراساوور سگمنت B ایفای نقش خواهد کرد و با چند تیپ مختلف با انواع پیشرانه بنزینی، CNG و هیبریدی به بازار عرضه میشود. البته باید این نکته را در نظر داشت که ماروتی سوزوکی برای نمونههای صادراتی تمرکز خود را روی نسخه هیبریدی ملایم معطوف کرده است. بنابر این باید منتظر باشیم تا این کراساوور هندی ژاپنی با پیشرانه هیبریدی ملایم به بازار ایران راه پیدا کند.
سوزوکی فرانکس دومین مدل سوزوکی در بخش کراساوورهای زیر 4 متری در هند پس از سوزوکی برزا است. طبق ادعای ماروتی سوزکی، برای طراحی و توسعه این محصول بیش از 9 میلیارد روپیه هند (110 میلیون دلار) هزینه شده است که نتیجه آن یک محصول جدید با ساختار آشنا و امکانات رفاهی و ایمنی مناسب شده است. فروش و عرضه سوزوکی فرانکس از جولای 2023 از هند آغاز شده است. بازارهای صادراتی برنامه ریزی شده شامل خاورمیانه، آمریکای لاتین، آفریقا و استرالیا است. سوزوکی برای بازارهای صادراتی، موتور 1.5 لیتری K15C چهار سیلندر با سیستم هیبریدی هوشمند را در نظر گرفته است.
طراحی بدنه
با اینکه سوزوکی فرانکس در خارج از ایران، خودروی گران قیمتی محسوب نمی شود اما به طور کلی در این خودرو شاهد طراحی بروز، مدرن و در عین حال اسپرت هستیم که می تواند انتخاب مناسبی برای جوانان باشد. نکته ای که در نمای جلو این خودرو می توان به آن اشاره کرد این است که مطابق طراحی خودر های روز و به منظور وسعت نور بیشتر، چراغ های اصلی این خودرو داخل سپر قرار گرفته و چراغ های روشنایی روز به صورت نواری شکل در بالای چراغ های اصلی قرار گرفته است.
جلو پنجره سوزوکی فرانکس سبک طراحی جوان پسندانه ای را دنبال می کند و استفاده از خطوط کرومی رنگ در این بخش جلوه خوبی را به این بخش داده است. طراحی نما های جانبی فرانکس بسیار مناسب و قابل توجه بوده و به صورت هماهنگ با طراحی دیگر قسمت های این خودرو صورت گرفته است. استفاده از خطوط طراحی، تریم دو رنگ و همچینین استفاده از خطوط کرومی از جذابیت های طراحی این خودرو به شمار می رود.
در نمای عقب این خودرو، طراحی اسپرت این خودرو حفظ شده و طراحی بروزی را به نمایش می گذارد. در این بخش از چراغ های به هم پیوسته استفاده شده که جلوه بسیار خوبی را به این بخش داده است. اما با تمام این تفاسیر سبک طراحی سپر و دیفیوزر عقب این خودرو، سبک طراحی خاصی دارد که ممکن است، سلیقه همه نباشد و این بخش جز معدود بخش هایی در طراحی این خودرو است که می توان به آن نقد وارد کرد.
مشخصات فنی سوزوکی فرانکس
سوزوکی فرانکس جزو خودرو های مید هایبرید یا هایبرید خفیف به شمار می رود. در واقع این خودرو دارای یک پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی به همراه پیشرانه برقی بوده که این پیشرانه در شرایطی نظیر؛ شروع حرکت، حرکت در سربالایی و افت گشتاور ناشی از تعویض دنده و… به کمک پیشرانه بنزینی می آید. پیشرانه های به کار رفته در سوزوکی فرانکس می توانند نهایت قدرت ۱۰۱ اسب بخار و گشتاور نهایی ۱۳۷ نیوتن متر را تولید و قوای محرکه را از طریق جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک AT، ساخت کمپانی آیسین، به چرخ های جلو منتقل کنند.
از جمله مزایای خودرو های مید هایبرید که می توان به آن اشاره کرد مصرف سوخت میانگین آن ها است که در مصرف سوخت میانگین سوزوزکی فرانکس به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر در حدود ۵.۴ لیتر است که بسیار خوبی برای این خودرو به شمار می رود. از طرفی در بخش سیستم تعلیق این خودرو از سیستم تعلیق مک فرسون در محور جلو و توییست بیم در محور عقب استفاده شده که عملکرد قابل قبولی دارند.
طراحی کابین و امکانات
نکته ای که باید قبل از هر چیزی بدانیم این است که در بازار های جهانی SUZUKI FRONX به هیچ عنوان خودروی گران قیمتی به شمار نمی رود و نمی توان از آن انتظار کیفیت خودرو هایی با قیمت های بالاتر را داشت اما در مجموع متریال و همچنین کیفیت مونتاژ این خودرو شما را راضی نگه می دارد و انتظارات را از یک خودرو ژاپنی به خوبی بر طرف می کند. در بخش رودری های این خودرو از پلاستیک خشک استفاده شده و طراحی ساده ای دارد اما بخش های میانی آن دارای روکش چرم مصنوعی است که احساس خوبی را به سرنشینان منتقل می کند.
در بخش بالای داشبورد نیز از متریال خشک استفاده شده اما احساس بی کیفیت بودن را نمی توان ار آن دریافت کرد. نکته ای که در این بخش وجود دارد، وجود قابلیت هدآپ دیسپلی (HUD) است که این آپشن در کمتر خودرویی در داخل کشور وجود دارد و می تواند از مزایای این خودرو به حساب آید. از طرف دیگر نمایشگر ۹ اینچی لمسی سیستم مالتی مدیا نیر در این بخش قرار گرفته که کیفیت قابل قبولی دارد. در بخش های میانی داشبورد سوزوکی فرانکس از رنگ کرومی مات استفاده شده که جلوه بسیار خوبی را به کابینن این خودرو داده و طراحی این بخش را از یکنواختی خارج کرده است. از طرفی در اطراف دریچه های سیستم تهویه نیز از رنگ کروم مات استفاده شده که باعث هماهنگی در طراحی و دیزاین داخل کابین شده است.
سوزوکی فرانکس از سیستم فرمان کمکی برقی بهره می برد که آپشن بسیار خوبی برای یک خودرو اقتصادی به شمار می رود. غربیلک فرمان این خودرو از نوع دی کات بوده و طراحی T شکل دارد و کلید های تعبیه شده بر روی آن می تواند دسترسی به بخش ها و آپشن های مختلف این خودرو را برای راننده راحت تر کند. پشت آمپر سوزوکی فرانکس از نوع آنالوگ بوده که احساس خوبی را به راننده منتقل می کند. در این بخش از کامپیوتر سفری استفاده شده که می تواند اطلاعات مختلفی را به راننده منتقل کند.
صندلی های SUZUKI FRONX طراحی و ارگونومی قابل قبولی دارند و در برگیرندگی مناسبی دارند و از ترکیب چرم مصنوعی و پارچه به عنوان روکش آنها استفاده شده است. نکته ای که باید در این بخش در نظر گرفت این است که صندلی های این خودرو به صورت دستی قابل تنظیم هستند که به عنوان یک خودرو اقتصادی چندان چیز عجیبی نیست. سوزوکی فرانکس با توجه به فاصله محوری ۲۵۲۰ میلی متری خود فضای قابل قبولی را در اختیار سرنشینان عقب قرار می دهد. متریال و دیزاین بخش عقب این خودرو همانند بخش جلو بوده و امکاناتی نظیر؛ دریچه سیستم تهویه و درگاه شارژ برای سرنشینان عقب در نظر گرفته شده اما جای خالی زیر آرنجی در بخش عقب این خودرو احساس می شود.
رقبای سوزوکی فرانکس
به طور کلی محصولات نشان سوزوکی در کنار قیمت مناسبی که در بازار های جهانی دارند، امکانات بسیار متنوع و خوبی را ارائه می دهند و همواره در محصولات کمپانی سوزوکی سعی شده است تا اصالت ژاپنی آن حفظ شود و سوزوکی فرانکس نیز از این قاعده مستثنی نیست. در حال حاضر با توجه به گسترش واردات خودرو، رفته رفته بر تعداد خودرو های وارداتی افزوده می شود اما در حال حاضر با توجه به کلاس طراحی این خودرو می توان هیوندای کرتا، هیوندای کونا و کیا سونت را از رقبای این خودرو در میان خودرو های وارداتی به شمار آورد و اگر بخواهیم رقیبی برای سوزوکی فرانکس در میان خودرو های داخلی در نظر بگیریم باید به خودرو هایی نظیر؛ ام وی ام X33 کراس، بک X3 پرو و… را به عنوان این رقیبی برای این خودرو رجوع کنیم که البته فرانکس در رده قیمتی کاملا بالاتری نسبت به مونتاژی های هم کلاس قرار می گیرد.
دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.